Letnie przekąski: banany z masłem orzechowym

spot_img

Kolejna prosta letnia przekąska, która nie wymaga pieczenia, a jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut to banany z masłem orzechowym oblane gorzką czekoladą :) Całość wystarczy jeszcze tylko udekorować cukrowymi cukiereczkami lub drobno pokrojonymi orzeszkami, włożyć na 15 minut do zamrażarki – i gotowe!

Potrzebne będą:

banany
gorzka czekolada
olej kokosowy
masło orzechowe
cukrowe cukiereczki lub drobno pokrojone orzeszki do dekoracji

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli po rozpuszczeniu wydaje się być zbyt gęstą można dodać do niej łyżeczkę oleju kokosowego i dokładnie wymieszać. Banany kroimy na plasterki grubości około 0,5 cm.

banany w czekoladzie

Między dwa bananowe krążki nakładamy cienką warstwę masła orzechowego.

Dropsy bananowe 2

Zanurzamy w czekoladzie i odkładamy na kawałek papieru do pieczenia. Kiedy czekolada jest jeszcze mokra, dekorujemy kolorowymi cukiereczkami.

Dropsy bananowe 3

Gotowe banany wkładamy do zamrażarki na 15 minut.

Dropsy bananowe 4

Dropsy bananowe 5

Dropsy bananowe 8

Smacznego!

ciastkożercy.pl

Wasze ulubione:

2 KOMENTARZE

Zobacz też: