Od tygodnia pogoda nas nie rozpieszcza, żeby zatem nieco osłodzić (i pokolorować) sobie życie, proponuję Wam tęczowe babeczki :) Do tego przepisu wykorzystałam czekoladowe babeczki (z kostką Milki w środku) i całkiem zwyczajny krem budyniowy, który z niewielką ilością barwników tworzy piękne tęczowe dekoracje.

Składniki na proste babeczki czekoladowe

Składniki na krem budyniowy

+ barwniki spożywcze

Jeśli decydujemy się na krem budyniowy warto przed zrobieniem babeczek przygotować sobie budyń i odstawić go do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu.

Tęczowe babeczki

Tęczowe babeczki

Tęczowe babeczki

Tęczowe babeczki

Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Do każdej babeczki wkładamy po kostce czekolady i popychamy lekko, żeby nie wystawała. Babeczki pieczemy około 30 min w 180 stopniach.

Tęczowe babeczki

Tęczowe babeczki

Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie kremu. Gotowy krem przekładamy do trzech miseczek i dodajemy po kropli barwnika spożywczego do każdej.

Tęczowe babeczki

Tęczowe babeczki

Tęczowe babeczki
Tęczowe babeczki

Kolorowy krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego, tak żeby każdy kolor tworzył pasek – nie muszą być idealne, pomieszają się i tak przy wyciskaniu i w tym cały ich urok.

Tęczowe babeczki

Tęczowe babeczki
Tęczowe babeczki

Smacznego!

ciastkożercy.pl