Dziś kolejna propozycja na dziecięce śniadanie, tym razem na słono. Kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z plastrami mozzarelli i biedronkami z pomidorków koktajlowych. Mam nadzieję, że spodobają się Waszym dzieciom, moje było zachwycone :)
Składniki:
pełnoziarniste pieczywo
masło
mozzarella
pomidorki koktajlowe
czarne oliwki
świeża bazylia
masło
sałata do dekoracji
Jeśli Wasze dziecko nie jada oliwek, zamiast biedronek na kanapkach mogą pojawić się małe grzybki muchomorki – kropki można namalować majonezem.
Pieczywo kroimy na krążki, ja wykorzystałam małe bagietki – tak żeby każda biedronka miała swoją własną kanapkę, ale można posadzić ich kilka na jednej większej.
Talerz dekorujemy sałatą. Kanapki smarujemy masłem i nakładamy mozzarellę.
Pomidroki przecinamy wzdłuż, żeby łatwiej było je ułożyć na kanapkach, robimy też nacięcie na skrzydełka biedronek. Główki biedronek to 1/4 przekrojonej wzdłuż oliwki.
Jeszcze tylko kropki i gotowe :)
Smacznego!
ciastkożercy.pl