Delikatny krem z twarożku

spot_img

Tort Red Velvet 11

Krem z twarożku nie jest tak ciężki jak kremy z samego masła, mimo to nadaje się świetnie do dekoracji babeczek i zachowuje kształt wyciśniętych szprycą ozdób dzięki dodaniu śmietanfixu (lub innego utrwalacza do bitej śmietany).

Składniki:

200 g twarożku na sernik (lub miękkiego białego sera)
1 kostka masła
4 łyżki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 śmietanfix

Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękło (można pokroić na mniejsze kawałki). Miksujemy miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy twarożek (najlepiej w temperaturze pokojowej). Na koniec dodajemy śmietanfix dla utrwalenia.

Tort Red Velvet 6

Tort Red Velvet 12

Smacznego!

Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :)

Wasze ulubione:

9 KOMENTARZE

Zobacz też: