Składniki:
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
pieprz
gałka muszkatołowa
100 ml wody
100 ml oliwy z oliwek
1 jajko
0,5 małego pora
100 g mozzarelli
Suche składniki mieszamy razem w misce. Oliwę, wodę i jajko dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Kroimy por w drobne paseczki, a mozzarelle w kostkę, dodajemy do masy i mieszamy całość.
Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Silikonowe lub metalowe foremki (wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką lub bułką tartą) wypełniamy ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy aż się zarumienią, około 35 min.
Smacznego!
ciastkożercy.pl