Kokosowe babeczki z malinami

spot_img

W ogródku mojej Babci pojawiły się już pierwsze maliny, coraz łatwiej można też dostać ładne owoce w moim ulubionym warzywniaku. Korzystając więc z okazji mam dla Was przygotowane na ten weekend nowe przepisy z malinami. Dziś kokosowe babeczki z mąką migdałową i malinami, z cyklu moich ulubionych, czyli wrzuć wszystkie składniki i wymieszaj. Mniej więcej ;)

Składniki:

1 szklanka mąki
0,5 szklanki mielonych migdałów (mąka migdałowa)
0,5 szklanki wiórków kokosowych
0,5 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 jajko
3/4 szklanki oleju
3/4 szklanki mleka

+maliny, kokos do dekoracji, mleko, cukier puder

Wszystkie suche składniki mieszamy razem w misce.

Kokosowe babeczki z malinami 1

Kokosowe babeczki z malinami 2

Dodajemy mleko, olej, jajko i dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.

Kokosowe babeczki z malinami 3

Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami (można zrobić je samemu z kawałków papieru do pieczenia).

Kokosowe babeczki z malinami 4

Napełniamy foremki do połowy ciastem, wkładamy do każdej po kilka malin i przykrywamy resztą ciasta.

Kokosowe babeczki z malinami 5

Pieczemy około 15-20 minut.

Kokosowe babeczki z malinami 6

Upieczone babeczki wyciągamy na kratkę, żeby ostygły. W międzyczasie przygotowujemy lukier. Do 1 łyżki cukru pudru dodajemy około 1 łyżeczkę mleka i mieszamy do połączenia składników.

Kokosowe babeczki z malinami 7

Za pomocą kuchennego pędzelka smarujemy babeczki lukrem, obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy malinami.

Kokosowe babeczki z malinami 8

Kokosowe babeczki z malinami 9

Kokosowe babeczki z malinami 10

Kokosowe babeczki z malinami 13

Kokosowe babeczki z malinami 15

Smacznego!

ciastkożercy.pl

Wasze ulubione:

7 KOMENTARZE

Zobacz też: