Pianki to moje drugie ulubione słodycze (zaraz po żelkach), nie byłabym więc sobą, gdybym nie spróbowała połączyć ich jakoś z babeczkami. Dzisiejszy pomysł na podwieczorek/słodką przekąskę to babeczki czekoladowe+pianki+kolorowy krem.

Składniki na babeczki

Składniki na krem

+pianki jako nadzienie

Babeczki przygotowujemy według przepisu. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy do całkowitego ostudzenia – dekorowanie ciepłych babeczek skończy się rozpuszczonym kremem.

Czekoladowe babeczki z piankami

Czekoladowe babeczki z piankami

Czekoladowe babeczki z piankami

Czekoladowe babeczki z piankami

W każdej babeczce wycinamy tylką od szprycy otwór wielkości pianki lub nieco mniejszy – pianki można trochę ścisnąć przed włożeniem do babeczki, po chwili wrócą do swojego poprzedniego kształtu.

Czekoladowe babeczki z piankami

Czekoladowe babeczki z piankami

Odkładamy kilka łyżek kremu do osobnej miseczki i dodajemy kilka kropel barwnika spożywczego. Obydwa kremy nakładamy do szprycy (jak to zrobić?) i wyciskamy różyczki na babeczkach, tak, żeby przykryć całe pianki.

Czekoladowe babeczki z piankami

Czekoladowe babeczki z piankami

Czekoladowe babeczki z piankami

Smacznego!

ciastkożercy.pl