Babeczka w trzech smakach

spot_img

Korzystając z okazji, że w sklepach wciąż jeszcze można dostać świeże truskawki zdecydowałam się na babeczki w trzech smakach – z czekoladowym, waniliowym i truskawkowym kremem. Proste (i szybkie!) babeczki czekoladowe ozdobione trójkolorowymi różyczkami z kremu zamieniają się w naprawdę uroczy i eleganci deser.

Składniki na proste babeczki czekoladowe

+ czekoladowe draże (lub czekolada)

Składniki na krem budyniowy

+ gorzkie kakao, kilka truskawek

Przed zrobieniem babeczek warto przygotować sobie budyń na krem i odstawić do przestudzenia. Babeczki robimy według przepisu.

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej foremki wkładamy po kostce czekolady lub czekoladowe draże. Pieczemy 20-25 minut.

Babeczka w trzech smakach

Krem robimy według przepisu. Dzielimy na 3 części – małą, średnią i dużą. Do największej części dodajemy trzy duże łyżki kakao i dokładnie mieszamy, do najmniejszej dwie rozgniecione truskawki (krem nie może być zbyt rzadki, bo nie będzie trzymał się na babeczkach).

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Gotowy krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego zaczynając od czekoladowego dekorujemy wszystkie babeczki. Następnie nakładamy waniliowy i truskawkowy krem.

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Babeczka w trzech smakach

Smacznego!

ciastkożercy.pl

Wasze ulubione:

Zobacz też: